Komplexné stavebné riešenia

Zatepľovanie bytových domov
Nízkoenergetické domy
Podlahové kúrenie Schlüter
Elektrické vykurovanie Schlüter
Špeciálne balkóny a terasy
Termovízia fasády domu

Pozrite si všetky produkty a služby

Štátna dotácia na zateplenie rodinného domu

Majitelia rodinných domov budú môcť pri zatepľovaní svojej nehnuteľnosti počítať so štedrejšou podporou. Vláda schválila návrh novely zákona o energetickej hospodárnosti budov. Príspevok je možné získať i na výmenu zdroja tepla.

Štát zvyšuje príspevky na zateplenie rodinného domu na 8000 eur

Podľa zákona o energetickej hospodárnosti budov štát od začiatku vlaňajšieho roka poskytuje vlastníkom rodinných domov starších ako desať rokov podporu vo forme príspevku na zateplenie rodinného domu. Novela zákona z dielne rezortu dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja, ktorú v stredu prijala vláda, bude pre vlastníkov domov znamenať vyššiu podporu v absolútnych číslach ako aj väčší podiel dotácie na celkových nákladoch.

Celková podpora až 8 500 eur

Dotácia na zateplenie rodinného domu sa novelou zákona zvyšuje zo súčasných 6000 eur na 8000 eur. Okrem toho štát bude i naďalej poskytovať ďalších 500 eur na pokrytie nákladov na energetický certifikát a projektovú dokumentáciu.

Príspevok na zateplenie bude môcť po novom taktiež tvoriť väčší podiel celkových oprávnených a uhradených nákladov. Zo súčasných 30% sa tento podiel zvýši na 40% nákladov.

Novelu zákona musí po odobrení vládou ešte schváliť i parlament. Ak sa tak stane, účinnosť by mala nadobudnúť prvého júna tohto roku.

Cena zateplenia domu

Cena za zateplenie domu je závisí od mnohých faktorov.

Na cenu obnovy fasády jej zateplením má výrazný vplyv zvolený systém zateplenia. Rozdiely sú aj medzi kontaktnými a odvetranými zatepľovacími systémami.

Rozdiely sú aj v nákladoch na zateplenie obvodového plášťa zhotoveného z kontaktného zatepľovacieho systému. Závisí na výške domu, podlažnosti, či konštrukčnej výške podlažia.

Cena zateplenia vyplýva z rôzneho prístupu zhotoviteľa.

AKTUALITY

Začiatok realizácie obnovy rodinného domu Tajovského 48

Pozrieť foto


Kontakt

FIAMO, s. r. o.
Južná trieda 1597/78
040 01 Košice
Slovensko

+421 919 225 551
fiamo@fiamo.sk
Nájsť na mape Sleduj na Facebooku

Prihláste sa k odberu
newslettera: